Central Group - Metropole Zličín
Fórum budoucích obyvatel bytového komplexu Metropole od Central Group na Zličíně

Index  •  FAQ  •  Hledat  •  Členové  

[ +/- ] [ Právě je 05 zář 2010, 01:39 ]

Semafory nebo kruhovy objezd? 

Semafor nebo kruhovy objezd?
Semafor  44%  44%  [ 12 ]
Kruhovy objezd  52%  52%  [ 14 ]
Ponechat stavajici stav  4%  4%  [ 1 ]
Celkem hlasů : 27

Semafory nebo kruhovy objezd? 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Semafory nebo kruhovy objezd?
PříspěvekNapsal: 27 črc 2010, 11:30 

Ktere reseni by jste pripadne preferovali na vyjezdu do ulice Na Radosti?

Ja osobne kruhovy objezd :) Plynulejsi.. stale, na dodavkach ele. nezavisle reseni.. :)

P.S. Kdyz se prekliknete, tak jsem ponechal moznost svuj hlas jeste zmenit.. :)

Předmět příspěvku: Re: Semafory nebo kruhovy objezd?
PříspěvekNapsal: 27 črc 2010, 11:38 

Já bych byla taky pro kruhový objezd a ze stejných důvodů. Btw myslíš, že se nás bude někdo bude ptát co bychom rádi?;-)

PříspěvekNapsal: 27 črc 2010, 11:43 

Ve stížnosti podané na MČ jsem uváděla jako preferované řešení kruhový objezd z důvodu vysokého počtu semaforů směrem od nákupních center a vysoké rychlosti aut jedoucích z Rudné. V tuto chvíli ale řešení situace nezávisí na nás (jestli to nebo ono, snahou je alespoň něco). Musí udělat šetření TSK, zda je potřeba situaci řešit (jsou majitelé hlavní silnice). Tato anketa by měla smysl až při nové petici směřující právě na výjezd z lokality.

PříspěvekNapsal: 27 črc 2010, 13:33 

Pravdepodobne to opravdu nebude na nas a nasich preferencich.. ale muze.. :) Bylo by fajn vedet, co bychom preferovali a pripadne to sdelit/sdelovat relevantnim stranam :)

PříspěvekNapsal: 27 črc 2010, 16:45 

Ze zvedavosti by me zajimaly duvody u kolegu, kteri hlasovali pro semafor :) Nechci je nikterak rozporovat ci jim oponovat, jen me zajimaji :)

PříspěvekNapsal: 27 črc 2010, 17:28 

Jsem za kruhovy objezd. Ten alespon castecne spomali nektere "piraty" silnic. Kdyz svetla na semaforu z nejakeho duvodu nebudou svitit, budeme tam, kde jsme byli. Nemluve o tom, ze na trase mezi nasi lokalitou a Ikea je jiz semaforu pet.

PříspěvekNapsal: 27 črc 2010, 18:29 

kruhák mi připadá nebezpečný přotože jako první jede ten otrlejsí a drzejší , při provozu co tu je se bude každý cpát a bude to při dnešní neukázněnosti řidičů nebezpečné . semafor je jasný jedeš nebo stojíš , poruchu má jednou za sto let . za druhé vzhledem k tomu že zde jezdí také kamiony musel by zabrat i okolní pozemky aby se vytočili , jak je to s okolním pozemkem víte podle přechodu a to je jen kousek a za třetí cena semaforu je nesrovnatelně levnější . no tak asi takle noo .

PříspěvekNapsal: 28 črc 2010, 09:21 

Já osobně jsem jednoznačně pro kruhový objezd. Ten se automaticky přizpůsobí hustotě provozu, všude v cizině se osvědčil a alespoň donutí šílené řidiče zpomalit. V Praze se bohužel prosazují semafory, protože je zde silná lobby z doby jednoho pana primátora, který je spojen s firmou Eltodo. Úplně stačí, že stávající semafory v Metropoli nejsou z mé zkušenosti vůbec synchronizovány (možná záměrně) a výsledek je, že jedete od červené k červené. Dopravní odborníci třeba budou jiného názoru.

PříspěvekNapsal: 23 srp 2010, 15:59 

Jsem pro semafor. Na kazdem nove budovanem semaforu byva stykac, ktery se sepne, kdyz tam prijizdi auto. A to v rannich hodinach je potreba. A jednak by se treba v budoucnu dalo i uvazovat o prechodu a za dalsi zde neni zadne misto pro kruhovy objezd. Navic si myslim, ze by byl urcite alespon v jednom smeru skoro rovny a to "piraty" nezastavi. Ale at uz to dopadne jakkoli - hlavne brzo a neco!!! Nevim jak ostatni, ale take by nebylo od veci posekat tu travu, pres kterou ja osobne nevidim.

PříspěvekNapsal: 23 srp 2010, 20:23 

Zbrzdim Vase vsechny uvahy - mezi zastavene (prozatim) stavby zaradilo Ministerstvo dopravy jiz pripravenou a schvalenou zmenu dopravniho rezimu v ulici Na Radosti.
Jedna se o prime propojeni ulice Na Radosti a R1 (Prazskeho okruhu). Pokud zapatrate zjistite vice info.
Pokud se bude jednat pro pripojnou komunikaci na okruh, bude platit docela jiny rezim (nevim v jake vzdalenosti a za jakych podminek je stanovena moznosz semaforu nebo jak je mozne kontruovat kruhovy objezd.
Asi se nechame prekvapit .
Vaclav Baroch

PříspěvekNapsal: 24 srp 2010, 07:58 

Trávu, přes kterou není vidět jsem zasílala jako stížnost na MČ. Ti to předali na TSK a zatím další zprávu nemám (je to cca 14 dní). Jestli kruhový objezd nebo semafor není v našem rozhodnutí. Zatím nemám zprávu z MČ o případném řešení (jen ústní příslib, že se to bude řešit v lednu). MČ žádost na řešení křižovatky podpořila a předala na Magistrát a TSK, které je vlastníkem hlavní komunikace. Až mi něco odpoví, tak to sem napíšu. Nicméně stížnosti a debaty jen tady nic nezmění...

PříspěvekNapsal: 24 srp 2010, 12:01 

Osobně nemám problém se stávající situací. Bydlím zde půl roku, vyjíždím minimálně dvakrát denně a vždy se dá do ulice Na radosti bezpečně vyjet v rozmezí od 0 do 30 sekund. Už jsme jistě všichni viděli tisíckrát horší křižovatky, než je tato naše - určitě mi tedy nebude vadit, když se nic nezmění.

Pokud ale ke změně dojde, pak proti kruhovému objezdu samozřejmě nelze nic moc namítat (jedině když budete chtít vyjet doleva, může se stát, že to do vás zprava nabourá rychle rozjeté auto, kterému jste tam po právu a včas vjeli). Ze světelné křižovatky určitě také nezešílím, ale každopádně nás všechny spíš zpomalí než zrychlí. Při výjezdu bude červená svítit opravdu dlouho, z naší čtvrti zase tolik aut nevyjíždí a rozhodně se tu u výjezdu nevytváří ba ani malinké zácpy - se světly už to bude trvat o něco déle a auta se budou trochu štosovat.