Central Group - Metropole Zličín
Fórum budoucích obyvatel bytového komplexu Metropole od Central Group na Zličíně

Index  •  FAQ  •  Hledat  •  Členové  

[ +/- ] [ Právě je 05 zář 2010, 01:56 ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Nová verze stránek 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nová verze stránek
PříspěvekNapsal: 03 dub 2008, 21:21 
Site Admin

Během pár týdnů bych rád přešel na novou verzi stránek. Pokud se najdou dobré duše, které mi pomohou s netechnickými otázkami, budu jedině rád.
Takže:

Změny
Plánuji přechod na phpBB3, který doplním o phpBB3 Portal, takže fórum bude mít jakousi úvodní stránku, kde půjde oznamovat důležité novinky, rozumně sdílet soubory, fotky a další.

Vzhled
Je potřeba vybrat konkrétní styl, jak budou nové stránky vypadat. Na odkazu http://www.phpbb3styles.net/db/ můžete prohlížet jejich náhledy, na adrese http://demo.phpbb3styles.net/ je pak možnost si různé styly vyzkoušet a pak sem napsat jejich názvy nebo odkazy na ně. Vzhled fóra je to, co na novém návštěvníkovi zanechá první dojem, tak bych se rád vyvaroval úplných extrémů. Vlevo nahoře vyberete styl a celá stránka se Vám do něj přebarví. Pamatujte, že styl musí být dostupný v češtině (info nahoře uprostřed).

Kategorie
Stávající seznam kategorií jednak není úplný a jednak asi není optimálně sestaven. Chtělo by se to zamyslet nad strukturou, případně se inspirovat na podobných fórech.

Demo
Na adrese http://www.lokalitametropole.cz/test/forum/ je zkušební instalace pro pokusy. Zatím nefunguje úplně podle mých představ, ale na zkoušení to stačí. Modifikujte si ji dle potřeby, mějte však na paměti, že příspěvky v této testovací verzi budou smazány.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08 dub 2008, 21:10 
Moderátor

Ahoj,
dívala jsem se na různé styly a docela by se mi zamlouval styl Hestia. Pokud jde o češtinu, tak můžu nabídnout případný překlad z angličtiny do češtiny - to není problém. Myslím, že docela logicky uspořádané je fórum lokality Nové Stodůlky (také CG), viz www.novestodulky.cz Co se např. inspirovat tam (alespoň pro začátek)?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 09 dub 2008, 11:29 
Site Admin

Jana: Raději bych styl přímo v češtině, ať to nemusíme řešit při každé nové verzi fóra. Jinak stránky Stodůlek jsou dobré, takhle nějak si představuji cílový stav.
Každopádně zatím času dost, minimálně 2-3 týdny nemám šanci se tomu věnovat.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 09 dub 2008, 12:23 
Moderátor

Ota: jistě, je to jednodušší. Pokud jde o časové vytížení tak volné okno vidím tam nejdříve na konci dubna :cry: Podívám se každopádně i na další styly a dám pak vědět.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 dub 2008, 09:48 
Site Admin

Jana: Já hlavně doufám, že fórum nebudeme "budovat" jen my dva a že se se svou invencí přidá i někdo další :wink: .

Předmět příspěvku: Re: Nová verze stránek
PříspěvekNapsal: 01 led 2009, 14:40 

Zdravím vás,
nová verze stránek je vyvedená, moc se mi líbí, díky Oto!

Přeji všem budoucím sousedům pěkného Silvestra a radostné vykročení do nového roku, který nechť je úspěšný a klidný - budeme to potřebovat :)

PříspěvekNapsal: 02 led 2009, 20:37 
Site Admin

Před pár dny jsem nainstaloval novou verzi fóra s portálem, ale zatím to nevypadá podle představ. Pro ty, které to zajímá, uvedu pár podrobností.

Vzhled
Pro mě osobně největší problém, což je ostatně zřejmé :-).
Logo – nahoře je teď nehezký nápis, pokud někdo dodá hotový obrázek nebo nápad, budu nadšen.
Šířka stránky - Základní otázkou je, zda chceme pevnou šířku stránky nebo variabilní. Já sám nevím. Výhoda pevné délky jsou optimálně dlouhé řádky s textem, výhoda flexibilní je více místa a lépe využité místo na monitoru. Je možné mít paralelně dva styly (nebo více), každý si pak nastaví typ dle libosti.
Barvy – záleží na vkusu, mě osobně se nelíbí úplně tmavé weby, jinak je mi to celkem jedno.
Styly portálu a fóra je možno vybírat na http://damysterious.xs4all.nl/stylebase_plain/.
Původní verze pro porovnání je dostupná na wwwold.lokalitametropole.cz. Nově přidané příspěvky však nebudou převedeny.

Portál
Co vše tam má být a jak uspořádáno? Základem bude určitě menu s odkazy (Portál, fórum, fotky), uvítací zpráva a poslední novinky. Momentálně je tam ještě výtah posledních zpráv z fóra, i když není v optimální podobě. Pokud máte nějaký nápad, sem s ním, třeba půjde snadno aplikovat, možností to má hodně.
Další možností je integrovat portál i fórum do jedné stránky, ale bojím se, že časem bude přeplněná a pro nově příchozí nepřehledná.

Fotogalerie
Tady ještě neznám dostupné možnosti, takže dokud se na to nepodívám, bude to jako odkaz do fotogalerie bez možnosti přidávání fotek. Pokud nějaké máte, pošlete mi je na mail, hodím je tam.

Kategorie na fóru
Navrhuji následující základ, další nechám na Vás. Kategorie je možno zanořovat, je možné to opticky oddělit už na hlavní stránce.
• Novinky
• O fóru
• Central Group
• Výstavba
• Byt (interiér, balkon, terasa, sklep)
• Dům (společné prostory domu, garáže)
• Okolí lokality (přístup na metro, obchody, kultura)
• Ostatní fóra a weby
• Pokec
Poměrně rozumně to mají na http://www.novestodulky.cz

Dostupnost
V listopadu byl určitý problém s dostupností webu, za prosinec už to vypadá OK.

Linky
Pokud chcete mít v záložkách přímo odkaz na fórum, tak si adresu v záložce změňte. Novinky viditelné na Portálu uvidíte i ve fóru, protože fakticky jsou tam i uloženy.
Hosting nám umožňuje zdarma domény třetího řádu (cokoliv.lokalitametropole.cz), zatím nevidím využití, ale třeba někdo najde.

Funkčnost
Viděli jste jinde zajímavou funkci nebo Vám něco chybí? Ozvěte se.

Kdo tedy chce pomoci, můžete se věnovat následujícímu:
1. Vybrat styl
2. Logo
3. Modifikovat kategorie
4. Zamyslet se nad strukturou portálu. Nenechte se omezovat tím, jestli to jde nebo je to moc práce, to Vám sdělím hned, jakmile to uvidím.
5. Rozvinout diskusi ve fóru nad kteroukoliv z těchto oblastí.

Samozřejmě pokud někdo disponujete znalostí PHP, tak bych měl zcela speciální úkol :-).

Díky
Ota

PříspěvekNapsal: 02 led 2009, 21:35 
Site Admin

Tak máme jiný vzhled, tentokrát na zkoušku s variabilní šířkou.

PříspěvekNapsal: 03 led 2009, 08:29 

Ahoj,
díval jsem se na barevné styly a mě osobně se nejvíc líbí Infinity. Jsou tam výrazně barevně oddělené jednotlivé sekce např. v portálu, což mi v této barevné verzi trochu chybí a není to tak přehledné. Šířka mi vyhovuje tak, jak je teď nastavená. Zkusím zapracovat na logu, uvidíme, co mě při sobotě napadne :-)
Míra.

PříspěvekNapsal: 11 led 2009, 23:10 

Ahoj,
konečně jsem se dostal k tomu logu a chvíli jsem utoho seděl... vzniklo toto. Posílám několik verzí, mě se nejvíc líbí ta se šedivým pozadním. Nápis s pozadím se snaží být v barvách omítek (věrnější barvy by neměly být problém), font se dá samozřejmě změnit, ale mě se docela to hranaté jednoduché písmo líbí.
Tak to zhodnoťte, ztrhejte, nebo zpřipomínkujte, ať tam není pořád ten nápis "support forum" :-)

Příloha:
logo4.jpg

Příloha:
logo1.jpg

Příloha:
logo.jpg

Naposledy upravil Mira dne 11 led 2009, 23:13, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 11 led 2009, 23:12 

A ještě jeden šedivák :-)

Příloha:
logo5.jpg
logo5.jpg [ 52.57 KiB | Zobrazeno 1053 krát ]

PříspěvekNapsal: 12 led 2009, 07:35 

Ahoj Miro,

super, všechny jsou hezké, mně se asi nejvíc líbí ten druhej běloch (logo.jpg)

PříspěvekNapsal: 12 led 2009, 09:33 
Site Admin

Mira: Super, uplne jsem si kecnul na zadek :-). Me se libi presah napisu do obrazku, ale zase spis mensi pismo. Takze hlasuju taky za logo.jpg. Predpokladam, ze bile pozadi je transparentni, resp. bude potreba ho tak udelat.
Mensi problem je obrazek vs. autorska prava. Neco mi rika, ze uz jsem ho nekde videl :-).

PříspěvekNapsal: 12 led 2009, 10:42 
Moderátor

Mira: skvělá práce. Já bych se přiklonila k logo1. Tedy - menší písmo, ale s přesahem do obrázku, myslíš, že bys mohl u něj zkusit udělat to šedivé pozadí? Díky
Ota: pokud jdeš tento týden na kontrolní prohlídku, tak si ssebou asi poneseš foťák - co kdybys pořídil nějakou pěknou fotodokumentaci, která by se pak dala použít jako podklad pro logo :D Novezahradnimesto.net ani novestodulky.cz to neřeší a používají vizualizaci CG, pitkovice.cz mají fotku ....
Jana

PříspěvekNapsal: 12 led 2009, 11:25 

Ano, obrázek je povědomej i mě :wink: Problém s právy mě napadl, ale je fakt, že na ostatních fórech jsou taky stažené obrázky. Sám bohužel nemám dost pěknou fotku, která by jako pozadí posloužila, takže jestli někdo nějakou pěknou má, nechť ji pošle a já to prohodím - já mám všude buď moc bláta, nebo ošklivý počasí a nebo rozestavěný baráky.
"Bílé" pozadí je transparentní. Připravím tedy ještě několik verzí s menším písmem a přesahem a pozadím a tak :-)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další